Prins Andrew legt openbare functies neer

Prins Andrew legt openbare functies neer
20-11-2019 19:15 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse prins Andrew legt zijn openbare functies neer. Hij doet dat naar aanleiding van een omstreden interview over zijn relaties met de overleden Amerikaanse zakenmagnaat Jeffrey Epstein en over aantijgingen dat hij zelf een minderjarig meisje zou hebben misbruikt. Hij belooft opsporingsinstanties die de affaire-Epstein onderzoeken, indien gewenst, medewerking te verlenen. Hij voelt mee met de slachtoffers van de Amerikaanse zedendelinquent en miljardair, meldden Britse media woensdag.

Andrew werd in een vraaggesprek afgelopen weekend met de BBC aan de tand gevoeld over zijn relatie met Epstein die eerder dit jaar in een New Yorkse cel zelfmoord pleegde. Ook werd hij bevraagd over de aantijgingen van Virginia Giuffre die de prins beschuldigt van misbruik.

Epstein werd onder meer beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarige meisjes en kreeg voor soortgelijke vergrijpen in 2008 in Florida dertien maanden cel. De schatrijk geworden ondernemer en investeerder Epstein omringde zich ook daarna nog graag met beroemdheden, zoals naast de prins ook Bill Clinton, Donald Trump, Woody Allen en Rupert Murdoch.

De 59-jarige prins en hertog van York is het derde kind en de tweede zoon van koningin Elizabeth II en prins Philip. Hij betreurt dat hij door een slechte inschatting met Epstein in aanraking is gekomen. De zelfmoord van de Amerikaan heeft volgens Andrew helaas veel vragen onbeantwoord gelaten en Andrew voelt naar eigen zeggen diep mee met de slachtoffers die deze zaak graag achter zich zouden laten.

De storm die over zijn betrokkenheid bij Epstein is losgebarsten, ondermijnt volgens de prins "het werk van zijn familie en de waardevolle taken die hij in veel organisaties zoals liefdadigheidsinstellingen heeft" en die hij met trots steunt. "Daarom heb ik Hare Majesteit gevraagd of ik me binnenkort mag terugtrekken uit openbare functies en zij stemde daarmee in."

Goede doelen waar Andrew werk voor doet, lieten maandag al weten dat ze nadachten over het beëindigen van hun relatie met de prins.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden