Clicky


Rabobank verlaagt spaarrente

Rabobank verlaagt spaarrente
20-11-2019 17:09 | Financieel | auteur ANP

UTRECHT - De Rabobank verlaagt zijn spaarrente volgende week tot 0,01 procent, slechts één stapje boven nul. Spaarders met tegoeden tot 5 miljoen euro krijgen bij de bank nu nog 0,03 procent rente. Boven de 5 miljoen euro staat de rente op nul, zo blijkt uit een mededeling aan klanten.

Vorige week beloofde ABN AMRO nog géén negatieve rente te gaan rekenen voor mensen met minder dan 100.000 euro op hun rekening. Negatieve rente betekent dat rekeninghouders moeten betalen over hun tegoeden in plaats van dat ze er - een beetje - rente over ontvangen. Rabobank en ING waagden zich toen in een reactie niet aan een soortgelijke harde toezegging.

Negatieve rente voor 'gewone spaarders', dus zonder een groot vermogen op de bank is een gevoelig onderwerp. De rentes dalen al tijden en sparen levert daardoor al langere tijd nauwelijks meer iets op. De grote banken rekenen aan vermogende zakelijke klanten al langer een negatieve rente. Bij ABN AMRO en ING moeten ook spaarders met zeer grote bedragen op hun rekening rente betalen. In Nederland staat bij Evi van Lanschot en Triodos Bank de spaarrente voor gewone spaarders ook al op nul.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions