Clicky


Duits bedrijfsleven positief over energietransitie haven Rotterdam

Duits bedrijfsleven positief over energietransitie haven Rotterdam
20-11-2019 16:17 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Het Duitse bedrijfsleven heeft lof uitgesproken voor de projecten die de haven van Rotterdam in drie stappen CO₂-neutraal maken. Dat gebeurde op woensdag 20 november 2019 tijdens een bezoek van een delegatie van het Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) aan de haven van Rotterdam.

De delegatie telde circa 15 deelnemers waaronder vertegenwoordigers van ThyssenKrupp, BASF, ExxonMobil en Schott AG. De ontvangst in Rotterdam maakte onderdeel uit van een tweedaags bezoek aan Nederland dat werd georganiseerd in samenwerking met VNO-NCW.

“De haven van Rotterdam pakt de uitdaging van klimaatbescherming op een consequente en pragmatische wijze aan. Het minder afhankelijk maken van fossiele grondstoffen van een mondiaal logistiek knooppunt zoals Rotterdam, dat een centrale functie heeft voor de Duitse industrie, heeft een belangrijke voorbeeldfunctie.”, zei BDI-delegatieleider Holger Lösch.

Stijn van Els, delegatieleider namens Havenbedrijf Rotterdam, voegde daar aan toe: “We kunnen trots zijn dat de leidende rol die Rotterdam neemt in de energietransitie door onze partners in Duitsland erkend wordt. De langjarige en zeer belangrijke verbinding tussen Rotterdam en het Duitse achterland wordt zo alleen maar versterkt.”

Goede bereikbaarheid gedeeld belang

De Duitse werkgevers en Havenbedrijf Rotterdam hameren beide op voortvarendheid in het realiseren van een robuust en duurzaam internationaal goederentransportsysteem. Zij onderstrepen hun gedeelde belang bij het vergroten van infrastructuurcapaciteit op goederenspoor en binnenvaart.

Belang haven Rotterdam voor Duitsland

Een kwart van de goederenoverslag in de haven van Rotterdam is bestemd voor Duitsland. De grootste economie van Europa importeert ertsen, kolen, olie en mineralen via de grootste haven van Europa, maar ook onderdelen voor de industrie. De rivieren Rijn, de Neckar en de Main vormen een duurzame en efficiënte verbinding tussen belangrijke economische centra in Duitsland en de Rotterdamse haven.

Ook is Rotterdam onderdeel van een uitgebreid netwerk van rechtstreekse spoorverbindingen voor goederenvervoer. Deepsea-rederijen kiezen de haven van Rotterdam als eerste aanloophaven in Noordwest-Europa. Dit levert tijdwinst op voor verladers omdat containers al onderweg zijn naar de eindklant via trein, binnenvaartschip of vrachtwagen voordat het containerschip uitvaart naar haar volgende Europese bestemming.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions