Clicky

 
Transport Online - Neef Ridouan Taghi aangehouden voor betrokkenheid bij moord op advocaat Wiersum

Neef Ridouan Taghi aangehouden voor betrokkenheid bij moord op advocaat Wiersum

Neef Ridouan Taghi aangehouden voor betrokkenheid bij moord op advocaat Wiersum
20-11-2019 15:58 | Misdaad | auteur ANP

AMSTERDAM - Een neef van de voortvluchtige Ridouan Taghi is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat melden betrouwbare bronnen. De politie bevestigt een aanhouding, maar wil niet bevestigen of ontkennen dat het gaat om een neef van de meestgezochte verdachte van Nederland.

De man werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de openbare weg. Hij is in beperkingen gezet, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en dat er geen bijzonderheden over hem naar buiten mogen worden gebracht.

Dinsdag hield de politie al twee mannen aan, die de helers zouden zijn van een van de auto's die werden gebruikt bij de moord. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten, maar gelden nog wel als verdachten. De politie denkt niet dat ze bij de schietpartij zelf waren betrokken.

Op 1 oktober werd een eerste verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wiersum. Deze man zit nog vast.

Wiersum werd in de vroege ochtend van 18 september bij zijn huis aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Hij was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het zeer omvangrijke onderzoek-Marengo naar een reeks liquidaties in de onderwereld. In Marengo geldt Taghi als hoofdverdachte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden