Transport Online - Passanten zagen auto van schietpartij op advocaat Philippe Schol

Passanten zagen auto van schietpartij op advocaat Philippe Schol

Passanten zagen auto van schietpartij op advocaat Philippe Schol
20-11-2019 11:12 | Buitenland | auteur ANP

ENSCHEDE - Meerdere mensen hebben de auto gezien van waaruit advocaat Philippe Schol begin deze maand in Duitsland werd neergeschoten. Dat bleek woensdagochtend bij een passantenonderzoek bij de grensovergang bij Glane. Ook zouden zij inzittenden hebben gezien en zijn er tips over mogelijke camerabeelden binnengekomen, meldt een politiewoordvoerder na afloop van het onderzoek. De woordvoerder wilde over de camerabeelden verder niets kwijt.

In totaal heeft de politie woensdag tussen 06.30 en 09.00 uur zo’n zestig auto’s aan de kant gezet. De politie trekt de nieuwe informatie na. Zo worden de mensen die zeggen de auto en inzittenden te hebben gezien nader gehoord.

De 43-jarige Schol werd begin deze maand vanuit een zilverkleurige Volkswagen Polo met Nederlands kenteken beschoten bij zijn huis in de grensplaats Gronau. Hij raakte gewond en lag enkele dagen in een ziekenhuis. Dinsdag werd duidelijk dat de Nederlandse politie het onderzoek heeft overgenomen van de Duitse omdat de man waarschijnlijk is neergeschoten vanwege een Nederlandse kwestie.

Schol heeft de afgelopen jaren een paar grote faillissementen in Twente afgewikkeld. Hij werd al geruime tijd bedreigd. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en een van de faillissementen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions