Clicky

 
Transport Online - Tien Schmitz Cargobull opleggers voor HST Groep

Tien Schmitz Cargobull opleggers voor HST Groep

Tien Schmitz Cargobull opleggers voor HST Groep
20-11-2019 10:34 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ENSCHEDE - HST Groep in Enschede heeft tien nieuwe Schmitz Cargobull opleggers in de vloot opgenomen. Het gaat om huckepack schuifzeilopleggers die met name worden ingezet voor het (intermodale) transport naar Scandinavië, Zwitserland en Zuid-Duitsland.

In het kader van duurzaamheid wordt er door HST Groep steeds vaker gebruik gemaakt van de trein voor de langere afstanden. Vandaar dat de logistiek dienstverlener kiest voor huckepack schuifzeilopleggers in zowel normale als mega uitvoering. De totale trailervloot van HST Groep omvat rond de 350 opleggers. De tien nieuwe Schmitz Cargobull opleggers vormen een uitbreiding van de vloot.

De Schmitz Cargobull opleggers zijn normale schuifzeilopleggers, voorzien van schuifdaken en extra rongen. Standaard worden drie rongen toegepast maar in de HST specificatie zijn dat er vier. Daardoor zijn de opleggers ook geschikt voor vervoer van autobanden die los geladen worden of het vervoer van hout dankzij de rongposities in het midden van de vloer.

De daarvoor benodigde extra rongen zijn onder de oplegger opgeborgen in een speciaal rek. Verder zijn de opleggers uitgerust met een Transics tracking systeem waardoor ze in heel Europa gevolgd kunnen worden en voorzien van het TÜV Code XL certificaat voor ladingzekering. Dit betekent onder meer dat voor vormvaste lading geen extra ladingzekering nodig is en dat de trailers geschikt zijn om per spoor vervoerd te worden tot snelheden van 140 km/uur.

LZV gekeurd

De opleggers zijn goedgekeurd voor toepassing in LZV combinaties. Om die reden zijn ze uitgerust met de nieuwe zijafscherming van Schmitz die standaard voldoet aan de LZV eisen in Nederland. HST zet momenteel drie LZV combinaties in maar voor de toekomst wordt groei niet uitgesloten. De mogelijkheid tot het vervoeren met maximale vervoersvolumes en de inzet op intermodale vervoerstrajecten past namelijk goed in het ingevoerde duurzaamheidsbeleid van HST om de logistieke processen verder te verduurzamen.

HST Groep doet gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar met een oplegger. Het standaard verzinkte chassis van de Schmitz Cargobull schuifzeil opleggers draagt in belangrijke mate bij aan die levensduur. Onderhoud en reparaties aan het wagenpark doet HST Groep zelf in een eigen werkplaats.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions