Douwe Tilkema, oud-directeur Tiltrans, overleden

Douwe Tilkema, oud-directeur Tiltrans, overleden
20-11-2019 10:17 | Overig | auteur Redactie

BURGUM - Zondag 17 november is op 80-jarige leeftijd Douwe Tilkema overleden. Dat heeft de familie woensdag bekendgemaakt. Tilkema was van 1985 tot 1999 directeur bij transportbedrijf Tiltrans in het Friese Burgum.

Tiltrans is in 1912 in Oosternijkerk begonnen als loonbedrijf. De transportactiviteiten bestonden uit het vervoer van vee. In 1958 werd in Burgum een bedrijf overgenomen en verhuisde Tiltrans van Oosternijkerk naar Burgum. In 1962 werd Tiltrans gevraagd om mee te werken aan de drooglegging van de toenmalige Lauwerszee. Deze opdracht werd in 1969 voltooid.

Na de inpoldering was er weinig werk voor de kipwagenvloot en deze werd langzaam afgebouwd. Tiltrans ging zich meer richten op transport in binnen- en buitenland. In 1979 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de mr. Oppedijk van Veenweg in Burgum.  Op dit moment zij de transportactiviteiten van Tiltrans ondergebracht in drie werkmaatschappijen te weten Tiltrans Noord en Tiltrans Milieu te Burgum (Frl) en Tiltrans Zuid te Best (NB).

"Nooit meer een praatje, nooit meer een bakje koffie. Wij zijn zeer aangedaan door het overlijden van onze oud-directeur", aldus directie en medewerkers van Tiltrans.

Zaterdag 23 november wordt Douwe Tilkema in Burgum begraven.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden