Clicky


Douwe Tilkema, oud-directeur Tiltrans, overleden

Douwe Tilkema, oud-directeur Tiltrans, overleden
20-11-2019 10:17 | Overig | auteur Redactie

BURGUM - Zondag 17 november is op 80-jarige leeftijd Douwe Tilkema overleden. Dat heeft de familie woensdag bekendgemaakt. Tilkema was van 1985 tot 1999 directeur bij transportbedrijf Tiltrans in het Friese Burgum.

Tiltrans is in 1912 in Oosternijkerk begonnen als loonbedrijf. De transportactiviteiten bestonden uit het vervoer van vee. In 1958 werd in Burgum een bedrijf overgenomen en verhuisde Tiltrans van Oosternijkerk naar Burgum. In 1962 werd Tiltrans gevraagd om mee te werken aan de drooglegging van de toenmalige Lauwerszee. Deze opdracht werd in 1969 voltooid.

Na de inpoldering was er weinig werk voor de kipwagenvloot en deze werd langzaam afgebouwd. Tiltrans ging zich meer richten op transport in binnen- en buitenland. In 1979 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de mr. Oppedijk van Veenweg in Burgum.  Op dit moment zij de transportactiviteiten van Tiltrans ondergebracht in drie werkmaatschappijen te weten Tiltrans Noord en Tiltrans Milieu te Burgum (Frl) en Tiltrans Zuid te Best (NB).

"Nooit meer een praatje, nooit meer een bakje koffie. Wij zijn zeer aangedaan door het overlijden van onze oud-directeur", aldus directie en medewerkers van Tiltrans.

Zaterdag 23 november wordt Douwe Tilkema in Burgum begraven.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    tiltrans burgum
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions