Clicky


25 verstekelingen gevonden in koeler op ferry richting Groot-Brittannië

25 verstekelingen gevonden in koeler op ferry richting Groot-Brittannië [+foto's&video]
19-11-2019 19:20 | Ongevallen | auteur Redactie | ANP

VLAARDINGEN - [update 22:21 uur] Een ferry van DFDS Seaways die onderweg was naar Groot-Brittannië maakte rechtsomkeer richting de Vulcaanhaven in Vlaardingen omdat er 25 vluchtelingen zijn ontdekt op het schip. De verstekelingen zouden in een koeltrailer verstopt hebben gezeten.

Twee verstekelingen die in Vlaardingen van boord van een schip zijn gehaald zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen is niets bekendgemaakt. De overige 23 zijn in een bus opgehaald. Zij worden overgebracht naar een onbekende politielocatie.

De 25 verstekelingen bevonden zich aan boord van de Britannia Seaways en zaten daar in een koeltrailer of -container op een vrachtwagencombinatie. Volgens de politie stond de koeler aan toen de verstekelingen gevonden werden. De vrachtwagen is in beslag genomen, de chauffeur is aangehouden. Het is nog onduidelijk of hij wist van de verstekelingen. Hij wordt verhoord.

De veerboot was onderweg van de Vulcaanhaven in Vlaardingen naar het Engelse Felixstowe. Op het schip werd nog enige tijd met speurhonden gezocht maar er zijn geen andere verstekelingen gevonden. Dat laat de veiligheidsregio Rijnmondveilig weten. 

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions