Man opgepakt na ernstige bedreiging Nijmegen

Man opgepakt na ernstige bedreiging Nijmegen
19-11-2019 19:06 | Binnenland | auteur ANP

NIJMEGEN - Een zwaarbewapend arrestatieteam van de politie heeft dinsdagavond een man gearresteerd, die in een pand van een woonzorginstelling in het centrum van Nijmegen op mensen zou hebben geschoten. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De man zit vast op het politiebureau in Nijmegen.

De politie sloot dinsdag aan het eind van de middag direct na de melding van het schietincident een deel van het Nijmeegse centrum af. Agenten op straat moesten kogelwerende vesten dragen. Daarna is gewacht op de komst van een onderhandelaar en het arrestatieteam, dat de man iets voor 19.00 uur in het pand kon overmeesteren.

Over een motief of de aanleiding voor het incident is volgens een zegsman van de politie nog niets bekend. Volgens de woordvoerder heeft de politie zelf ook nog "heel veel vragen waarop mogelijk woensdag een antwoord komt."

In het gebouw vlakbij de Hertogstraat in Nijmegen is Woonzorgnet gevestigd, een organisatie die mensen met ernstige psychiatrische problemen of autisme begeleidt bij zelfstandig wonen. In het pand boven winkels zitten zestien woonstudio's, een gemeenschappelijke ruimte en kantoren van Woonzorgnet. Bewoners van het gebouw zijn dinsdag opgevangen in een horecagelegenheid naast het pand. Of de opgepakte man ook een bewoner was, is niet bekend.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden