Transport Online - 'Lerares van basisschool De Voorzaan in Zaandam misdroeg zich niet'

'Lerares van basisschool De Voorzaan in Zaandam misdroeg zich niet'

'Lerares van basisschool De Voorzaan in Zaandam misdroeg zich niet'
19-11-2019 17:48 | Binnenland | auteur ANP

ZAANDAM - Een lerares die op basisschool De Voorzaan in Zaandam haar leerlingen van de grond zou hebben laten eten en hen zou hebben geslagen met een stok, heeft zich niet misdragen. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoeksrapport, meldt de school dinsdag. Er zouden "geen aanknopingspunten zijn gevonden dat de onorthodoxe straffen inderdaad hebben plaatsgevonden". Het is daarom dan ook niet aannemelijk dat de lerares zich er schuldig aan heeft gemaakt.

Het onderzoek werd ingesteld na klachten van ouders. De onderzoekers stellen wel dat de communicatie tussen de school en de ouders onder de maat is. De school en de leerkracht zouden tegenover de ouders staan. In die sfeer "kon elk willekeurig incident groter worden dan nodig was".

"Wij betreuren dat de communicatie niet goed is geweest", laat het schoolbestuur weten. "Dat gaan we verbeteren en heeft nu prioriteit zodat het vertrouwen tussen ouders, leerkrachten en directie zo snel mogelijk wordt hersteld, er rust op school is en het onderwijs kan worden gegeven in een veilige leeromgeving."

Volgens meerdere media zou de betreffende leerkracht op non-actief zijn gezet en inmiddels ziek thuis zitten. De school wil daar niet op ingaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions