'Advocaat Schol beschoten om kwestie in Nederland'

'Advocaat Schol beschoten om kwestie in Nederland'
19-11-2019 17:44 | Buitenland | auteur ANP

MÜNSTER - Advocaat Philippe Schol is waarschijnlijk neergeschoten vanwege een Nederlandse kwestie. "De uitgewisselde informatie laat zien dat de achtergronden en het motief voor de schoten vermoedelijk in Nederland moeten worden gezocht", laat het Openbaar Ministerie in het Duitse Münster weten. Daarom neemt de Nederlandse politie het onderzoek over. Wat de aanleiding voor de beschieting zou zijn geweest, laat justitie in het midden.

De 43-jarige Schol werd begin deze maand beschoten bij zijn huis in de grensplaats Gronau. Hij raakte gewond en lag enkele dagen in een ziekenhuis. Hij werd beschoten vanuit een rijdende auto met Nederlands kenteken. Daarin zouden meerdere mensen hebben gezeten. Schol heeft de afgelopen jaren een paar grote faillissementen in Twente afgewikkeld. Hij werd al geruime tijd bedreigd. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en een van de faillissementen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden