Druk op minister van Nieuwenhuizen vanwege groei Schiphol

Druk op minister van Nieuwenhuizen vanwege groei Schiphol
19-11-2019 17:10 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Er moet snel duidelijkheid komen over de "beheerste groei" van het het aantal starts en landingen op Schiphol. Dat schrijven ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

De bewindsvrouw werkt momenteel aan de Luchtvaartnota. Daarin worden de belangen van alle betrokken partijen meegenomen, dus ook die van de tegenstanders van groei.

VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten voor een toename van het aantal vliegbewegingen tot minimaal 540.000 vanaf 1 november volgend jaar om "marginalisering" van Schiphol te voorkomen. De organisaties wijzen erop dat de huidige beperking van maximaal 500.000 vliegbewegingen de concurrentiepositie van Schiphol in de weg zit.

Verder pleiten ze in de brief voor meer vervoer per trein als alternatief voor vliegverbindingen tot een afstand van 700 kilometer. Ook Lelystad Airport moet volgens de briefschrijvers zo snel mogelijk in gebruik worden genomen om vakantievluchten van Schiphol over te kunnen nemen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden