Twee bewakers Jeffrey Epstein gearresteerd

Twee bewakers Jeffrey Epstein gearresteerd
19-11-2019 16:40 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - Twee New Yorkse gevangenbewaarders die verantwoordelijk waren voor het bewaken van Jeffrey Epstein in de nacht dat hij zelfmoord pleegde, zijn gearresteerd, meldt The New York Times dinsdag.

Epstein, een veroordeelde zedendelinquent die Donald Trump, Bill Clinton en prins Andrew tot zijn vrienden rekende, werd in augustus dood aangetroffen in zijn cel in een gevangenis in New York. Een maand eerder werd de Amerikaanse zakenman gearresteerd en beschuldigd van seksuele handel en misbruik van tienermeisjes in Florida en New York.

Naar verwachting worden de bewakers aangeklaagd wegens nalatigheid en plichtsverzuim bij het bewaken van de miljonair in zijn cel. Ze moesten hem in de federale gevangenis elk half uur controleren en daarvan een logboek bijhouden. De twee bewakers werden eerder al op non-actief gesteld, terwijl de FBI en de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie de omstandigheden rond Epsteins dood onderzochten.

De lopende aanklachten zijn de eerste in verband met de dood van de 66-jarige Epstein nadat hij in augustus in het Metropolitan Correctional Center zich van het leven had beroofd. Hij zat daar in afwachting van zijn proces.

Epstein stond onder extra bewaking, nadat hij op 23 juli op zijn celvloer was gevonden met blauwe plekken in zijn nek. Hij werd ongeveer een week voor zijn dood uit de 'zelfmoordwacht' gehaald, wat betekende dat hij minder nauwlettend in de gaten werd gehouden. Maar nog steeds zou hij elke dertig minuten moeten worden gecontroleerd.

Onderzoekers geloven dat die controles enkele uren niet werden uitgevoerd voordat Epstein in zijn cel werd ontdekt met een laken om zijn nek. De gemeentelijke lijkschouwer concludeerde dat de dood van Epstein zelfmoord was, maar dat voorkwam niet dat later allerlei samenzweringstheorieën de kop opstaken. Uit het autopsierapport bleek dat zijn nek op verschillende plaatsen was gebroken.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden