Clicky

 
Transport Online - Oranje: genoeg is genoeg, stop racisme

Oranje: genoeg is genoeg, stop racisme

Oranje: genoeg is genoeg, stop racisme
19-11-2019 15:24 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - De spelers van het Nederlands elftal hebben dinsdag via de sociale media een gezamenlijk signaal tegen racisme afgegeven. Vrijwel gelijktijdig plaatsten de internationals, bondscoach Ronald Koeman en de KNVB op onder meer Twitter en Instagram een bericht met de tekst 'Enough is enough, stop racism' (genoeg is genoeg, stop racisme). Op de bijgevoegde foto is van bovenaf te zien hoe de 22 overgebleven spelers op het trainingsveld in een kring staan met hun uitgestoken armen tegen elkaar aan.

Georginio Wijnaldum, die dinsdagavond bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband draagt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, sprak zich maandag op de persconferentie in Zeist al duidelijk uit tegen racisme. Aanleiding waren de gebeurtenissen een dag eerder bij FC Den Bosch, waar aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior Rotterdam racistisch werd bejegend door een deel van de aanhang van de thuisclub.

"Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen. Het is genoeg geweest", zei Wijnaldum, die sprak van een maatschappelijk probleem. "Er moet keihard worden opgetreden. Boetes waar iedereen van schrikt, zodat niemand zoiets meer in zijn hoofd haalt."

De middenvelder, die van Surinaamse afkomst is, benadrukte de verbindende kracht van het Nederlands elftal, een smeltkroes van verschillende culturen en achtergronden. "Ons team is een eenheid, wij zijn gelijk. Wij kijken niet naar kleur en spelen voor Oranje en het volk. Het volk kan volgend jaar weer genieten van een mooi toernooi. Het is best raar dat dan wel iedereen voor ons juicht."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden