Clicky


Thermo King introduceert hybride koelsysteem voor vrachtwagens

Thermo King introduceert hybride koelsysteem voor vrachtwagens
19-11-2019 11:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BRUSSEL - Thermo King® introduceert nieuwe hybride koelsystemen voor vrachtwagens, die zijn ontworpen om de milieu-impact van transport te verkleinen en exploitatiekosten te verlagen. De nieuwe Thermo King T Hybrid en UT Hybrid-koelunits voor trucks, autonome aanhangwagens en bakwagens voorzien in de vraag naar technologieën die transportbedrijven gemakkelijker toegang geven tot beperkt toegankelijke stedelijke gebieden met lage-emissiezones en verlagen tegelijkertijd exploitatiekosten.

Met de nieuwe hybride single- en multitemperatuuroplossingen voor trucks wordt voortgeborduurd op de bewezen prestaties van de Thermo King SLXi Hybrid systemen voor trailers. Met de Frigoblock generator- en invertertechnologie kan er tussen dieselaandrijving en elektrische aandrijving worden geschakeld bij de Hybrid T-serie voor kopschotmontage en de Hybrid UT-serie voor onderbouw montage, wanneer dit vereist of noodzakelijk is. Dit biedt transportbedrijven toegang tot binnensteden, woonwijken en lage-emissiezones waar de dieselmotor van de units niet gebruikt mag worden.

''De betrokkenheid bij onze klanten is de bron van onze innovatie. Daarnaast zien we het van oudsher als onze verantwoordelijkheid om toonaangevend te zijn in de branche door duurzame producten te ontwerpen en te produceren'', aldus Francesco Incalza, vicepresident productmanagement en marketing bij Thermo King.

''Thermo King bood zijn Europese klanten als eerste een hybride koeloplossing voor trailers, en nu breiden we deze technologie uit naar het assortiment voor trucks. Dit is voor ons een volgende stap op onze weg naar het voortdurend verbeteren van de klimaattechnologieën in de transportsector en duurzame stadsdistributie met schonere en geëlektrificeerde transportkoelingen.''

Om ervoor te zorgen dat de stem van de klant werd gehoord tijdens de ontwikkeling van de nieuwe hybride oplossing, werkte Thermo King samen met Castell Howel Foods, één van de meest vooraanstaande groothandels in voedingsmiddelen in het Verenigd Koninkrijk. Castell Howell heeft sinds mei 2019 grondige tests in de praktijk uitgevoerd door gebruik te maken van een truck met de multitemp Thermo King UT Hybrid Spectrum onderbouwkoelunit.

''We hebben de hybride truck oplossing zes dagen per week gebruikt op routes met meer dan 30 leveringen per dag, waarbij we snelwegtransport en stadsdistributie hebben gecombineerd '', aldus Martin Jones, directeur Transportoperaties bij Castell Howell Foods.

''Met de hybride modus altijd ingeschakeld, hebben we tot ongeveer 20 liter brandstof per dag bespaard, en dat zes dagen per week. Dit heeft een aanzienlijke invloed op de operationele kosten van de truck. We zijn zeer tevreden over hoe het hybride systeem van Thermo King het beste van de door de generator aangedreven elektrische technologie en de dieseltechnologie combineert, en hoe dit in de praktijk heeft uitgepakt.''

De chauffeurs van Castel Howell hebben erg positief gereageerd op het koelsysteem, voornamelijk dankzij de eenvoudige en soepele overgang van de ene technologie naar de andere. De chauffeur hoeft de unit alleen bij vertrek uit het magazijn in te stellen; het systeem schakelt vervolgens tijdens de werkdag naadloos tussen de elektrische en de dieselmodus, afhankelijk van de vereisten van de unit of inzetbaarheid.

''Tijdens de koelere herfstdagen hebben we de dieselmotor van de unit niet eens ingeschakeld. De Thermo King Hybrid UT Spectrum is een zeer krachtige multitemperatuur unit met een zeer snelle pull down. Zelfs in de zomer wordt de tijd dat de motor is ingeschakeld aanzienlijk verkort en hierdoor hebben chauffeurs een zekere flexibiliteit wanneer ze vroeg in de morgen bezorgen in woonwijken'', vertelt Jones.

Met de nieuwe hybride technologie van Thermo King kunnen transport- en koeriersbedrijven hun gekoelde leveringen met trucks en de daarmee gepaard gaande investeringen toekomstbestendig maken. Zo kunnen ze de regelgeving voorblijven, de totale eigendomskosten beheersen, de efficiëntie verhogen en belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen behalen. Voor meer operationele flexibiliteit kunnen trucks die al in bedrijf zijn en zijn uitgerust met units van de T-serie en de UT-serie, worden aangepast met de hybride functionaliteit. Klanten kunnen hun bestaande wagenpark upgraden bij één van de honderden erkende dealers en servicecentra van Thermo King in heel Europa.

De productontwikkeling van de Hybrid T-serie en de Hybrid UT-serie sluit aan bij de duurzaamheidsambities van Ingersoll Rand voor 2030 en de inzet om, door middel van de verwarmings-, ventilatie-, airconditioning- (HVAC) en transportkoelingsproducten en -diensten, de koolstofvoetafdruk van de klant met een gigaton1 CO2e te verkleinen − dit komt overeen met de jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions