Clicky

 
Transport Online - Boeing krijgt tientallen 737 MAX-orders

Boeing krijgt tientallen 737 MAX-orders

Boeing krijgt tientallen 737 MAX-orders
19-11-2019 09:57 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

DUBAI - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft op de luchtvaartshow in Dubai orders ontvangen voor vijftig toestellen van zijn in de problemen geraakte 737 MAX-model. De grootste koper was het Kazachse Air Astana, dat volgens Boeing dertig toestellen voor zijn rekening nam.

Nog een andere, onbekende klant kocht twintig vliegtuigen, aldus een ingewijde aan persbureau Bloomberg. Aan de verkoop van vijftig vliegtuigen hing een prijskaartje van 6 miljard dollar. Vliegtuigmaatschappijen bedingen echter vaak kortingen ten opzichte van de catalogusprijs.

Eerder meldde het Turkse SunExpress tien 737 MAX-toestellen te hebben besteld. Die deal zou een waarde van zo'n 1,2 miljard dollar hebben. Daarnaast zou volgens ingewijden de Indiase prijsvechter SpiceJet vliegtuigen hebben besteld. De vliegmaatschappij zei eerder al te onderhandelen over een order. De omvang van de order bracht het Indiase bedrijf niet naar buiten.

De 737 MAX wordt op last van luchtvaartautoriteiten wereldwijd aan de grond gehouden, nadat in korte tijd twee van die vliegtuigen waren gecrasht. Dat gebeurde in Indonesië en Ethiopië. De vliegrampen werden mede veroorzaakt door software die de neus van het toestel naar beneden duwde. Boeing is bezig met een update. Naar verwachting van het bedrijf kunnen de vliegtuigen pas rond maart volgend jaar weer de lucht in.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden