Transport Online - Maximaal 25 tractoren op de Dam toegestaan

Maximaal 25 tractoren op de Dam toegestaan

Maximaal 25 tractoren op de Dam toegestaan
18-11-2019 17:23 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Boeren die volgende maand willen protesteren op de Amsterdamse Dam mogen met maximaal 25 tractoren naar de binnenstad komen. Dat heeft burgemeester Femke Halsema maandag aan de organisator, boerenactiegroep Agractie, laten weten.

De groep wil die vrijdag 13 december brunchen op de Dam, met boeren burgers en bestuurders. Met de actie willen de boeren aandacht vragen voor de stikstofkwestie en "de kwaliteit van het Nederlandse voedsel met een lage milieubelasting helder onder de aandacht brengen".

De burgemeester zegt het protest te ondersteunen maar wil een herhaling van de gebeurtenissen tijdens een eerder boerenprotest in Den Haag voorkomen. Het werd een chaotische situatie in die stad toen boeren met veel meer tractoren naar het Malieveld kwamen dan was afgesproken. Er werden dingen vernield en er was op momenten een grimmige sfeer.

Halsema stelt nog een aantal andere voorwaarden. Bijvoorbeeld dat het meebrengen of bezitten van alcohol op de demonstratielocatie niet is toegestaan en dat het Nationaal Monument op de Dam met rust moet worden gelaten: er mogen geen objecten aan of op worden geplaatst.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions