Clicky

 
Transport Online - Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept wederom drugstransport

Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept wederom drugstransport

Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept wederom drugstransport
18-11-2019 17:07 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HELDER - Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft voor de derde keer in korte tijd een drugstransport onderschept. Het stationsschip in het Caribisch gebied wist op 3 november 2019 een zogenaamde go-fast te stoppen in de Caribische zee.

Een patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied ontdekte de go-fast op een bekende smokkelroute. Zr.Ms. Groningen heeft vervolgens de NH-90 helikopter ingezet om meer informatie te verzamelen. Op het moment dat de NH90 de go-fast in het vizier kreeg, probeerde de bemanning van de go-fast de lading over boord te gooien. De Groningen heeft hierop haar snelle FRISC-rubberboten gelanceerd met aan boord een gecombineerd team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers. Zij hebben de opvarenden van de go-fast vastgehouden en over boord gegooide pakketten drugs uit het water gehaald.

De verdachten en de drugs zijn op een later moment overgedragen aan het Amerikaanse kustwachtschip Robert Yered voor vervolging in de Verenigde Staten. Naar schatting is er met de actie 350 kilogram drugs gemoeid.

Zr.Ms. Groningen is vanaf april 2019 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio en combineert drugsbestrijdingsoperaties met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch gebied. In oktober wist het schip ook al twee keer een drugstransport te onderscheppen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden