Clicky

 
Transport Online - Subsidie voor schoner goederenvervoer in Gelderland

Subsidie voor schoner goederenvervoer in Gelderland

Subsidie voor schoner goederenvervoer in Gelderland
18-11-2019 13:57 | Milieu | auteur Redactie

ARNHEM - Provincie Gelderland wil het goederenvervoer verduurzamen. Onder meer door stillere en schonere vrachtauto’s op LNG, CNG, waterstof of elektriciteit. Dit vraagt een andere ritplanning omdat het opladen van elektrische vrachtwagens langer duurt en nog niet overal mogelijk is. Een goede ritplanning helpt ondernemers bij het inzetten van deze nieuwe schonere voertuigen. Daarom subsidieert Gelderland vanaf 2020 het opstellen van een advies voor duurzame logistiek én de aanschaf van duurzame vrachtwagens.

“We hebben veel transporteurs in Gelderland door onze plek op de belangrijke transportcorridors Rhine-Alpine én Northsea-Baltic. Inzicht in de mogelijkheden voor duurzame logistiek en een financiële bijdrage in de aanschafkosten voor schonere vrachtauto’s helpt om te verduurzamen. Het betekent schonere lucht, een lagere CO2 uitstoot en minder geluid. En dat is niet alleen goed voor de transporteurs maar ook voor onze inwoners”, aldus Gelders gedeputeerde voor economie en mobiliteit Christianne van der Wal.

Bijdragen

Voor het opstellen van een advies om de logistiek te verduurzamen stelt Gelderland maximaal € 3.000 beschikbaar per bedrijf. Voor vrachtwagens op CNG en LNG kan een aanvrager voor maximaal zeven vrachtwagens subsidie aanvragen. Voor vrachtauto’s op waterstof en elektrische vrachtauto’s voor maximaal drie vrachtwagens. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk partijen ervaring opdoen met het rijden met duurzame vrachtwagens. De bijdragen per vrachtauto zijn afhankelijk van de brandstofsoort. Voor een CNG- of LNG-vrachtwagen is het € 8.000 per auto, voor een elektrische vrachtauto met een nettogewicht tot 7,5 ton is het € 4000 en voor een elektrische of waterstofvrachtauto met een nettogewicht vanaf 7,5 ton is het € 27.000. De nieuwe subsidies treden 6 januari 2020 in werking.

Duurzaam Goederenvervoer

Gelderland wil de logistieke kracht van de provincie versterken. Doel is om economisch meer te profiteren van de strategische ligging en de geografische positie van Gelderland op de internationale vervoerscorridors. Daartoe werkt de provincie aan logistieke hotspots, het versterken van de logistieke economische structuur via Logistics Valleys en het verduurzamen van het goederenvervoer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions