Transport Online - OM bekijkt incidenten op tribunes Den Bosch

OM bekijkt incidenten op tribunes Den Bosch

OM bekijkt incidenten op tribunes Den Bosch
18-11-2019 13:40 | Sport | auteur ANP

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie gaat samen met de politie bekijken wat zondag precies is gebeurd op de tribunes van FC Den Bosch tijdens de wedstrijd van de Brabantse club tegen Excelsior. Daarbij wordt onder meer beeldmaterieel van de wedstrijd bekeken.

De wedstrijd werd zondag enige tijd stilgelegd na racistische uitlatingen door aanhangers van de thuisclub richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. In eerste instantie liet FC Den Bosch op de website weten dat er geen sprake was geweest van oerwoudgeluiden. De club had het over 'kraaiengeluiden', die dateren uit de tijd dat Hans Kraay jr. voor de club speelde. Nadat Mendes Moreira na afloop voor de camera's van FOX Sports had verteld dat hij onder meer was uitgemaakt voor 'k-neger, k-zwarte en k-katoenplukker kwam FC Den Bosch met een andere reactie. "De uitspraken van Excelsior-speler Moreira zijn voor FC Den Bosch aanleiding nader onderzoek te plegen om te achterhalen wat er exact is geroepen vanaf de tribune. FC Den Bosch benadrukt nogmaals dat zij zich distantieert van discriminatie en racisme", aldus de club.

Trainer Erik van der Ven van FC Den Bosch had na de wedstrijd een woordenwisseling met Mendes Moreira die hem op veel kritiek kwam te staan. "Hij zei dat ik een zielig mannetje ben", aldus de boze Excelsior-speler. Van der Ven verklaarde later bij FOX Sports dat zijn woorden verkeerd waren uitgelegd en dat hij met zijn opmerking niet doelde op de reactie van Mendes Moreira op de racistische beledigingen die hij naar zijn hoofd kreeg, "maar meer over dat hij na het doelpunt provocerend naar onze supporters stond. Dat vond ik niet slim, omdat het spel al was stilgelegd".

Van der Ven sliep de nacht van zondag op maandag niet thuis vanwege bedreigingen. Hij heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions