Transport Online - Qantas wil dat Will.i.am racismeklacht tegen stewardess intrekt

Qantas wil dat Will.i.am racismeklacht tegen stewardess intrekt

Qantas wil dat Will.i.am racismeklacht tegen stewardess intrekt
18-11-2019 10:12 | Buitenland | auteur ANP

SYDNEY - Luchtvaartmaatschappij Qantas staat achter de stewardess die door Will.i.am van racisme werd beschuldigd. Het Australische bedrijf noemt het incident van afgelopen weekend een misverstand en wil daarnaast dat de Black Eyed Peas-frontman zijn klacht intrekt, zegt een woordvoerder maandag tegen Reuters.

De zanger zat zaterdag op een vlucht van Brisbane naar Sydney toen hij vanwege zijn geluidswerende koptelefoon niet kon horen dat hij zijn laptop moest wegstoppen. De stewardess werd volgens Will.i.am boos en zorgde ervoor dat de piloot naar het vliegveld belde om een politie-escorte te verzoeken klaar te staan. Hij werd opgewacht door de politie, maar niet meegenomen. Volgens de zanger was er sprake van racisme en hij deelde in zijn boosheid ook de naam van de stewardess in kwestie op Twitter.

Qantas wil dat Will.i.am de tweets verwijdert en zegt daarnaast de medewerker bij te staan indien de Amerikaanse zanger stappen gaat ondernemen. De zanger heeft zijn berichten vooralsnog niet verwijderd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions