Clicky

 Jonge arts kampt vaker met burn-outklachten

Jonge arts kampt vaker met burn-outklachten
18-11-2019 10:10 | Gezondheid | auteur ANP

UTRECHT - Jonge zorgprofessionals, onder wie artsen en fysiotherapeuten, krijgen vaker een burn-out. Volgens de tweejaarlijkse Quickscan Bezieling van zorgverlenersorganisatie VvAA steeg het aantal zorgverleners tot 35 jaar met burn-outklachten ten opzichte van 2017 van 13 naar 20 procent.

De jonge generatie heeft ook meer dan voorheen en meer dan hun oudere collega’s, moeite met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé. Zo’n 18 procent van de leeftijdsgroepen tot 35 jaar en tussen 36 tot 45 jaar heeft hier problemen mee.

Wat opvalt volgens de onderzoekers is dat het taboe op coaching het hoogst is onder de jongste generatie, terwijl juist zij er mogelijk het meest aan zouden kunnen hebben. Elf procent van de zorgverleners onder de 35 geeft aan dat het werken aan je persoonlijke ontwikkeling met een coach, door zijn of haar collega’s wordt gezien als een zwaktebod.

Aan het onderzoek deden ruim 2000 zorgverleners als medisch specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen en dierenartsen mee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats