Politiek reageert fel op racisme in voetbal

Politiek reageert fel op racisme in voetbal
17-11-2019 23:47 | Sport | auteur ANP

DEN HAAG - Politici veroordelen de racistische bejegeningen aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door supporters van thuisclub FC Den Bosch zondag tijdens een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Scheidsrechter Laurens Gerrets, die het spel stillegde vanwege de racistische opmerkingen, wordt geprezen door de politiek.

"Dit soort racisme is een schande voor het voetbal en moet hard worden aangepakt", schrijft PvdA-leider Lodewijk Asscher op Twitter. "Hup scheidsrechter!" Ook ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers geeft een compliment aan de scheidsrechter. "Racisme is een kwaad dat alleen kan voortwoekeren als niemand er wat van zegt", aldus Segers, die iedereen oproept "ook buiten het stadion" altijd op te staan tegen racisme en antisemitisme.

Volgens SP-leider Lilian Marijnissen past bij racisme "maar één antwoord: optreden. Hulde aan deze dappere scheidsrechter."

"Zo is de sport nooit bedoeld te zijn! Vreselijk en kappen hiermee!" twittert Antje Diertens, die namens coalitiepartij D66 het woord voert over sport. Dilan Yesilgöz, justitiewoordvoerder van de VVD, prijst het "strakke optreden" van de scheids, en wil "de schuldigen er niet mee weg laten komen. Te beginnen met een stadionverbod."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden