Transport Online - Gele Hesjes houden warenhuis Galeries Lafayette in Parijs kort bezet

Gele Hesjes houden warenhuis Galeries Lafayette in Parijs kort bezet

Gele Hesjes houden warenhuis Galeries Lafayette in Parijs kort bezet
17-11-2019 19:12 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - Enkele tientallen Gele Hesjes hebben het luxe warenhuis Galeries Lafayette in Parijs zondag korte tijd bezet gehouden. De krant Le Parisien meldde dat de betogers doordrongen tot de derde etage van het warenhuis en dat de actie vredig verliep. De politie heeft 20 betogers aangehouden.

De Gele Hesjes strooiden confetti en zongen liedjes om de eerste verjaardag van de protestbeweging te vieren. Veiligheidspersoneel heeft de betogers in de loop van de middag verwijderd uit Galeries Lafayette. Het warenhuis blijft de rest van de dag dicht.

De Gele Hesjes hielden zondag ook een betoging op een plein in de buurt van het winkelcentrum Les Halles. Die verliep zonder incidenten.

De Gele Hesjes ontstonden op sociale media door verontwaardiging over een forse stijging van de accijnzen op benzine en diesel. In de loop van het afgelopen jaar voerden ze een breder protest tegen president Emmanuel Macron en de gevolgen van economische hervormingen die hij wil doorvoeren. De eerste massale betogingen en wegblokkades van de Gele Hesjes waren zaterdag 17 november 2018.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions