Clicky


Peilingen: Veel steun voor Johnson

Peilingen: Veel steun voor Johnson
16-11-2019 23:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse Conservatieve Partij van premier Boris Johnson heeft de marge met de belangrijkste oppositiepartij Labour vergroot tot 16 procentpunt. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling die Opinium heeft uitgevoerd.

De Tories zouden als er nu parlementsverkiezingen zijn, kunnen rekenen op 44 procent, 3 procentpunt meer dan een week geleden. Labour zakt 1 procentpunt naar 28 procent. De pro-Europese Liberaal Democraten noteren 14 procent en de Brexit Party staat op 6 procent.

Ook in een zaterdag gepubliceerde peiling van onderzoeksbureau SavantaComRes waren de Conservatieven verreweg de grootste met 41 procent (+1), terwijl Labour haar steun zag stijgen van 30 naar 33 procent. De pro-Europese Liberaal-Democraten staan op 14 procent en de Brexit Party op 5 procent.

Peilingen

In een peiling van de Mail on Sunday behalen de Conservatieven 45 procent (+4), Labour 30 procent (+1), de Liberaal Democraten zakken 5 procentpunt naar 11 procent en de Brexit Party blijft staan op 6 procent.

Volgens een peiling van YouGov behalen de Conservatieven 45 procent. Labour noteerde 28 procent, de Liberaal Democraten zaten op 15 procent en de Brexit-partij op 4 procent.

Grote verrassingen

De Britse peilingen gelden over het algemeen niet als zaligmakend. Eerdere verkiezingen zorgden ook bij opiniepeilers voor grote verrassingen. Volgens waarnemers maakt nu ook de diepe verdeeldheid binnen de partijen en binnen de kiesdistricten over het opzeggen van het EU-lidmaatschap het peilen uiterst moeilijk.

Op 12 december gaat Groot-Brittannië naar de stembus voor een nieuw parlement.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions