Transport Online - Nederlandse drugsbaron dood in cel Brazilië

Nederlandse drugsbaron dood in cel Brazilië

Nederlandse drugsbaron dood in cel Brazilië
16-11-2019 20:22 | Buitenland | auteur Redactie

BRASILIA - Een Nederlandse verdachte van grootscheepse drugshandel die in augustus werd opgepakt in Brazilië, is dood gevonden in zijn cel. De 40-jarige Dennis V. zat er vast omdat hij aan het hoofd zou hebben gestaan van een criminele organisatie die op grote schaal cocaïne verscheepte naar Europa.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt de dood van de man en staat in contact met zijn nabestaanden. Over de doodsoorzaak is officieel nog niets bekend, zegt een woordvoerster. Braziliaanse media melden dat hij vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd. Volgens de krant O Popular was hij alleen in zijn cel. Hij zat in afwachting van zijn berechting vast in de staatsgevangenis in Planaltina de Goiás, niet ver van de hoofdstad Brasilia.

De Braziliaanse politie meldde eerder al dat V. en zijn bendeleden geen moeite deden om de rijkdom te verhullen die ze met hun drugshandel vergaarden. Ze woonden in afgesloten villawijken, maakten reisjes naar Dubai en de Malediven, reden in luxe auto's rond en bezaten twee zakenvliegtuigen en een helikopter.

Volgens de politie verplaatste de bende de cocaïne vanuit andere landen als Colombia en Bolivia naar Brazilië met vliegtuigjes, waarvoor jonge piloten werden ingezet. Vanuit Brazilië ging de lading vervolgens naar afnemers in onder meer Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions