Clicky

 
Transport Online - Sinterklaas aangekomen in Apeldoorn

Sinterklaas aangekomen in Apeldoorn

Sinterklaas aangekomen in Apeldoorn
16-11-2019 12:53 | Binnenland | auteur ANP

APELDOORN - Sinterklaas is weer in het land. De goedheiligman en zijn pieten arriveerden zaterdag aan het begin van de middag op het Stationsplein in Apeldoorn. Dit keer kwamen zij niet zoals gebruikelijk met Pakjesboot 12, maar met een stoomtrein. Het Apeldoorns Kanaal bleek namelijk te klein voor de boot.

De landelijke intocht is rechtstreeks te zien is in een speciale uitzending van het Sinterklaasjournaal op Zapp. Na de aankomst trekt de sint met zijn gevolg door de binnenstad, via de Stationsstraat, de Stationsdwarsstraat en de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. Daar gaat hij er rond 13.15 uur weer vandoor.

Voor het eerst dit jaar zijn alleen roetveegpieten te zien in het Sinterklaasjournaal en bij de landelijke intocht. Daarom zijn er in Apeldoorn demonstraties van actiegroepen die Zwarte Piet willen behouden. Ook in de rest van het land wordt actiegevoerd, zowel voor als tegen het donkerkleurige hulpje van de sint.

Apeldoorn heeft diverse veiligheidsmaatregelen getroffen om de intocht goed te laten verlopen. Zo staan er op veertien plekken in het centrum detectiepoortjes. De toegangswegen zijn afgesloten voor verkeer en voorzien van wegblokkades en langs de route staan dranghekken.

Foto's

  • Vydraulics
    Vydraulics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions