ProRail blij met aankomst Sint per trein

ProRail blij met aankomst Sint per trein
16-11-2019 10:04 | Algemeen | auteur ANP

APELDOORN - Spoorbeheerder ProRail noemt de aankomst van Sinterklaas in Apeldoorn per stoomtrein "een prachtig evenement voor de hele spoorbranche". ProRail is maanden druk geweest om de gewone dienstregeling aan te passen aan de tocht van de stoomlocomotief met vier rijtuigen, die het sinterklaasgezelschap komt brengen.

Zaterdagmorgen is op het station in Apeldoorn de rode loper uitgelegd voor de goedheiligman, die rond het middaguur arriveert. In de Gelderse stad wemelt het van de politie en beveiligers. Op het Stationsplein staat al een handjevol ouders met kinderen klaar om Sinterklaas in te halen.

Er zijn twee demonstraties voor het behoud van Zwarte Piet aangekondigd. Pegida heeft zich niet aangemeld, maar verzamelt zich toch in Apeldoorn. Pegida-aanhangers willen volgens voorman Edwin Wagensveld verkleed als Zwarte Piet tussen het publiek gaan staan. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers roept alle demonstranten op om " respect te hebben voor het kinderfeest".Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden