Transport Online - Cameraploeg EenVandaag bedreigd en beroofd

Cameraploeg EenVandaag bedreigd en beroofd

Cameraploeg EenVandaag bedreigd en beroofd
15-11-2019 21:22 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 21:15 uur] Twee journalisten van actualiteitenrubriek EenVandaag zijn vrijdagmiddag in Amsterdam overvallen. Ze werden bedreigd met een wapen en van hun camera beroofd. Dat gebeurde op de Albert Camuslaan in Amsterdam Zuidoost.

"Het gaat goed met ze, maar ze zijn erg geschrokken en heel erg boos", aldus hoofdredacteur René van Brakel. "Ze waren al de hele dag op pad en waren net klaar met filmen in de Bijlmer. Ineens kwam er een scooter op ze af en werden ze door een man met een pistool bedreigd."

De daders, twee mannen, gingen er vervolgens vandoor op de scooter. De verslaggever en cameraman bleven fysiek ongedeerd. Wel zijn ze al het gefilmde materiaal kwijt, net als de camera, die vele duizenden euro's kost.

Of EenVandaag extra maatregelen gaat nemen wat betreft de veiligheid, kan Van Brakel niet zeggen. "Daar gaan we het maandag verder over hebben. Maar het is natuurlijk wel verschrikkelijk dat de vrije nieuwsgaring op deze manier zo abrupt wordt belemmerd. Het is in elk geval zeker niet zo dat we niet meer in de Bijlmer gaan filmen als we dat willen."

De politie wilde eerst niet zeggen van welk medium de journalisten zijn, maar EenVandaag maakte dat later zelf bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen