Streep door vrachtvluchten Qatar Airways tussen Luik en Maastricht

Streep door vrachtvluchten Qatar Airways tussen Luik en Maastricht
15-11-2019 17:04 | Algemeen | auteur ANP/BELGA

MAASTRICHT - Er komt een einde aan de vrachtvluchten tussen Maastricht en Luik. Dat beloofde Qatar Airways na een gesprek met de Waalse minister, Jean-Luc Crucke.

Qatar Airways vliegt regulier met goederen van Doha naar Mexico, met een tussenstop in Luik. Sinds kort wordt ook geregeld een tussenlanding gemaakt in Maastricht, waar lading wordt afgeleverd voor een Nederlandse klant. De luchthavens liggen amper 38 kilometer van elkaar verwijderd.

Het is de bedoeling dat de ultrakorte verbinding wordt stopgezet zodra er een einde komt aan het lopende contract. Dat heeft betrekking op zes vluchten die Qatar Airways verzorgt. Eerder klonk in de Tweede Kamer al kritiek op de korte vrachtvluchten.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden