Ontslag dreigt voor 145 van de 200 medewerkers bij Uniport

Ontslag dreigt voor 145 van de 200 medewerkers bij Uniport
15-11-2019 10:47 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ROTTERDAM - Ontslag dreigt voor 145 van de 200 medewerkers van containeroverslagbedrijf Uniport in de Rotterdamse Waalhaven.De directie verwacht zo'n 55 medewerkers te kunnen herplaatsen bij andere vestigingen van Uniport-eigenaar Steinweg. Vakbond FNV noemt dit een 'idioot laag aantal'. De FNV en directie van Uniport startten donderdag het overleg over een sociaal plan voor de Uniport-medewerkers.

"Het voorstel van Steinweg, pardon, de directie Uniport, is om zoveel mogelijk mensen te herplaatsen. Daarvoor zijn binnen het Steinwegconcern alle mogelijkheden bekeken. Een globale schatting is dat misschien 45 mensen op passende of passend te maken functies kunnen worden herplaatst. Daarnaast denkt de directie ook nog eens 10 man bij RST kwijt te kunnen: drie man operationeel, twee man TD en verder facilitaire en kantoorfuncties. Als Eimskip bereid zou zijn voortaan RST aan te doen in plaats van Uniport, zouden er nog meer mensen bij RST kunnen worden ondergebracht", meldt Joost van der Lecq namens de FNV Kaderleden.

"Voor de andere 75 procent van de collega’s wil Uniport de wettelijke transitievergoeding (2019) betalen, en die verhogen met factor 1,4. Daarnaast wil men een bedrijf inhuren voor outplacementbegeleiding. Ten slotte wil Steinweg mensen die bijna hun pensioenleeftijd bereikt hebben misschien op de loonlijst laten staan. Dit alles moet wat Uniport betreft wel allemaal voor het nieuwe jaar beklonken worden."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,453

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden