Internationaal netwerk mensenhandel opgerold, vrachtwagenchauffeurs gearresteerd

Internationaal netwerk mensenhandel opgerold, vrachtwagenchauffeurs gearresteerd [+foto's]
14-11-2019 17:30 | Buitenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Nationale politiekorpsen in Duitsland en Roemenië hebben met een gelijktijdige actie een georganiseerd crimineel netwerk opgerold dat zich bezighield met mensensmokkel uit het Midden-Oosten. De autoriteiten beschuldigen 36 verdachten ervan zeker 580 migranten te hebben gesmokkeld. Daaraan hebben ze meer dan 2 miljoen euro verdiend, maakte politieorganisatie Europol donderdag bekend.

Tien verdachten zijn gearresteerd, onder wie vrachtwagenchauffeurs en bemiddelaars. Drie verdachten, die worden aangemerkt als de organisatoren, zijn aangehouden in Duitsland, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk.

De smokkelaars reisden met de migranten van Iran, Irak en Syrië, via Turkije en Griekenland, naar Roemenië, waar ze in containers werden geladen. Vandaar werden ze via Hongarije en Tsjechië naar Duitsland getransporteerd.

Deze manier van transport is potentieel dodelijk zoals onlangs bleek in Groot-Brittannië. Daar werden 39 migranten levenloos in een koeltrailer aangetroffen. Het onderzoek naar het criminele netwerk duurde twee jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden