Verdachte aangehouden in moordzaak Kelvin Maynard

Verdachte aangehouden in moordzaak Kelvin Maynard
14-11-2019 11:44 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - De recherche heeft een verdachte aangehouden voor de moord op voormalig profvoetballer Kelvin Maynard in Amsterdam-Zuidoost. Deze persoon, over wie de politie nog geen verdere informatie geeft, is donderdag gearresteerd.

De 32-jarige Maynard werd op 18 september onder vuur genomen, toen hij in zijn auto op de Langbroekdreef reed. Het voertuig belandde vervolgens met hoge snelheid in een brandweerkazerne. Het slachtoffer stierf ter plekke.

De verdachte zit vast voor verhoor. Meer informatie over de identiteit en verdenking volgen later, aldus de politie.

De politie had eerder gemeld dat na de aanslag op Maynard twee verdachten op een scooter of motor waren gevlucht. Diverse media berichtten dat de liquidatie mogelijk te maken zou hebben met een ripdeal, waarbij 400 kilo cocaïne zou zijn verdwenen. De politie zei alle scenario's nog te onderzoeken.

Na de moord circuleerden er foto's van de plaats delict, onder meer ook van de reanimatie. Die bleken te zijn gemaakt door brandweerlieden, wat voor veel ophef zorgde. Vorige week maakte brandweercommandant Tijs van Lieshout bekend dat de betrokken brandweermensen geen ontslag krijgen voor het maken van de beelden. Wel treft hij een zogenoemde interne disciplinaire maatregel, omdat deze actie volgens de commandant not done was.

Maynard speelde onder meer bij FC Volendam en FC Emmen. Dit seizoen voetbalde hij bij amateurclub Alphense Boys. Hij was een bekende van de politie. Die heeft niet gezegd wat Maynard op zijn kerfstok had.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden