Recordvangst cocaïne in bananendozen in Italië

Recordvangst cocaïne in bananendozen in Italië
14-11-2019 11:29 | Buitenland | auteur ANP/DPA

ROME - De Italiaanse politie heeft een recordhoeveelheid cocaïne in beslag genomen. In de haven van Gioia Tauro in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië is een partij van 1200 kilo cocaïne met een marktwaarde van meer dan 250 miljoen euro in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in bananendozen en kwamen uit Zuid-Amerika, zei de politie donderdag.

"Het is een van de grootste partijen drugs ooit op ons nationale grondgebied", aldus de verklaring. De 1176 kilo pure cocaïne werd maandag ontdekt in 144 groene verpakkingen in een gekoelde bananencontainer. De drugs hadden Duitsland als eindbestemming.

De containerhaven in Gioia Tauro geldt als beruchte doorvoerplaats van drugs voor de maffia. In de afgelopen twaalf maanden is daar volgens de politie meer dan 2,5 ton cocaïne in beslag genomen.

De Calabrische 'Ndrangheta wordt beschouwd als de machtigste criminele organisatie in de wereldwijde drugshandel.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden