Ondernemersvertrouwen gaat omlaag

Ondernemersvertrouwen gaat omlaag
14-11-2019 00:21 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het vertrouwen van Nederlandse ondernemers in de economie staat onder druk. De graadmeter die het vertrouwen meet, kwam aan het begin van het vierde kwartaal lager uit dan in de voorgaande periode. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête Nederland van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) en werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW.

De stemmingsindicator noteerde een stand van 6,6 tegen 10,6 in het derde kwartaal. Ieder cijfer boven de nul wijst op optimisme, daaronder op negatieve verwachtingen.

Ondernemers zijn volgens de onderzoekers nog steeds bovengemiddeld positief. De verwachtingen voor 2020 zijn ook positief, maar minder dan een jaar geleden. In de meeste bedrijfstakken was sprake van een daling van het vertrouwen. De grootste verslechtering van het sentiment vond plaats in de sector informatie en communicatie en in de delfstoffenwinning.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden