Transport Online - Politie vindt wapens en drugs op woonwagenkamp in Oss

Politie vindt wapens en drugs op woonwagenkamp in Oss

Politie vindt wapens en drugs op woonwagenkamp in Oss
13-11-2019 22:52 | Binnenland | auteur ANP

OSS - De politie heeft woensdag bij de doorzoeking van een woonwagenkamp in Oss en andere plekken in en rond de Brabantse plaats automatische vuurwapens, harddrugs, geld en mogelijke explosieven gevonden. De actie gericht op een crimineel familienetwerk onder de naam Operatie Alfa is voor de rest van de dag opgeschort en gaat donderdag verder. Het kamp wordt bewaakt, de bewoners zijn elders ondergebracht.

Het kamp werd woensdagochtend volledig afgesloten voor een groot onderzoek naar een criminele familie. Drie mannen zijn aangehouden, van 55, 48 en 26 jaar, allen familieleden. De 48-jarige man is Martien R., die geldt als de 'godfather' van Brabant. De mannen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, het bezit van vuurwapens en grootschalige drugshandel. "Daarbij schuwen ze geweld en intimidatie niet", zei de politie.

De onderzoeksleiding wil pas later meer kwijt over de doorzoekingen: "De doorzoekingen zijn nog bezig en een inventarisatie moet nog plaatsvinden. Het onderzoek op het kamp neemt sowieso de nodige tijd in beslag omdat wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Juist daarom gaan wij op deze locatie zo uitgebreid te werk."

In een verborgen ruimte werden aan het eind van de middag mogelijke explosieven gevonden in een verborgen ruimte: "Gelet op de risico’s die daaraan verbonden zijn, komen specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) naar het kamp."

Bij de actie zijn vierhonderd mensen van politie en justitie ingezet. Het woonwagenkamp is afgegrendeld met 1000 meter hekwerk en wordt bewaakt door de mobiele eenheid. De operatie kan enkele dagen in beslag nemen.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen