Twee partijen cocaïne ontdekt in haven van Rotterdam

Twee partijen cocaïne ontdekt in haven van Rotterdam
13-11-2019 17:16 | Criminaliteit | auteur ANP

ROTTERDAM - In de haven van Rotterdam is afgelopen zaterdag niet alleen een partij van 300 kilo cocaïne, maar ook eentje van 660 kilo onderschept. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt woensdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.

De coke zat in pakketten die verstopt waren in koffiebalen. De vangst maakt onderdeel uit van een lopend onderzoek en werd om die reden niet eerder naar buiten gebracht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Bij de onderschepping afgelopen zaterdag van de partij van 300 kilo werden drie mensen van 22 tot 28 jaar aangehouden. De vangst kon gedaan worden door een tip.

De Telegraaf meldt dat dit jaar al 23.000 kilo cocaïne is onderschept in de haven. Dit cijfer is niet afkomstig van het OM, maar een woordvoerder zegt het cijfer wel te herkennen. Nog nooit eerder werd in de haven zoveel coke in beslag genomen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden