Clicky

 
Transport Online - Luchtvracht Brussels Airport daalt opnieuw

Luchtvracht Brussels Airport daalt opnieuw

Luchtvracht Brussels Airport daalt opnieuw
13-11-2019 11:19 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Het vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in oktober 2019 met 8,2 procent in vergelijking met oktober 2018. De negatieve tendens van de voorbije maanden zet zich voort, wat in de lijn ligt met de Europese en wereldwijde tendens. Hoewel de vrachtresultaten iets beter zijn dan de vorige maanden is de minder sterke daling grotendeels te wijten aan de staking bij Aviapartner vorig jaar, die de vrachtactiviteit ook in oktober 2018 negatief had beïnvloed.

Voor het eerst in maanden is het resultaat relatief beter voor luchtvracht (-1,7 procent) dan voor vrachtvervoer met vrachtwagens (-25,2 procent). De expressdiensten stegen met 2,2 procent, terwijl het vrachtvervoer met passagiersvliegtuigen steeg met 5,1 procent. De volvracht daalde echter met 16,6 procent.

Tegen het einde van het jaar worden voor luchtvracht verschillende positieve ontwikkelingen verwacht met onder andere de komst van Sichuan Airlines Cargo op Brussels Airport eind november.

Passagiers

In oktober verwelkomde Brussels Airport 2.316.581 passagiers, een toename met 6,4 procent in vergelijking met oktober 2018.

Het aantal lokale vertrekkende passagiers steeg met 8,1 procent in vergelijking met oktober 2018, terwijl het aantal transferpassagiers heel lichtjes toenam met 0,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De cijfers van oktober 2018 werden negatief beïnvloed door de staking bij Aviapartner. Wanneer hier abstractie van wordt gemaakt, is het passagiersverkeer in oktober 2019 met 1 procent gestegen. Het faillissement van Thomas Cook, de geannuleerde vluchten die eruit voortvloeiden en het faillissement van Adria Airways hebben de resultaten van oktober negatief beïnvloed.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden