Clicky

 
Transport Online - Rabobank en ING beloven niks over spaarrente

Rabobank en ING beloven niks over spaarrente

Rabobank en ING beloven niks over spaarrente
13-11-2019 10:16 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Rabobank is niet van plan om de spaarrente onder nul te brengen voor gewone spaarders. Maar de bank wil hier geen garanties over afgeven voor de komende jaren. ING doet met betrekking tot de spaarrente geen uitspraken "over toekomstige ontwikkelingen".

"Een negatieve spaarrente is ongewenst, laat dat duidelijk zijn. We zullen er alles aan doen om dit te voorkomen", benadrukt een woordvoerster van Rabobank. Volgens haar kan de spaarrente evenwel niet los gezien worden van bredere economische ontwikkelingen. Door de lage rente op de kapitaalmarkten gaan de spaarrentes bij banken al een hele tijd omlaag.

ABN AMRO beloofde eerder op de dag geen negatieve spaarrente te zullen rekenen voor tegoeden tot 100.000 euro. Dit vrijwaart circa 95 procent van de klanten van de bank. Het financiële concern is de enige van de drie grootbanken die met zo'n harde toezegging komt.

Minister Wopke Hoekstra (Financiën), die met de banken overlegt over de negatieve rente, vindt de stap van ABN AMRO een goed initiatief. Volgens hem zit het precies in lijn met wat kabinet en Tweede Kamer willen. Hij wijst op de schadelijke gevolgen van een negatieve rente voor kleine spaarders. Maar hij wijst er ook op dat het slecht kan zijn om banken te verbieden met een negatieve rente te rekenen.

De banken rekenen aan grote zakelijke klanten wel al langer een negatieve rente. Bij ABN AMRO en ING moeten ook mensen met zeer grote bedragen op hun bankrekening rente betalen over het geld dat ze bij de bank stallen. Gewone spaarders hebben in Nederland bij Evi van Lanschot en Triodos Bank te maken met een spaarrente van nul.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats