Boze boeren willen woensdag demonstreren bij het Catshuis

Boze boeren willen woensdag demonstreren bij het Catshuis
12-11-2019 17:31 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 22:30 uur] Ondanks dat vertegenwoordigers van meerdere boerenorganisaties toch zijn uitgenodigd voor een onderhoud woensdag met premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten op het Catshuis, gaat een eerder geplande protestactie bij de ambtswoning van de premier woensdagochtend gewoon door. Ingrid de Sain en Bart Kemp van Agractie bevestigen berichtgeving van Hart van Nederland hierover.

De Sain zei dat ongeveer driehonderd mensen hebben laten weten mee te doen aan de actie en dat die ongeveer 120 landbouwvoertuigen meenemen. De Sain zegt dat is besloten de actie door te zetten omdat weliswaar meerdere organisaties zijn uitgenodigd, maar niet het zogenoemde Landbouw Collectief. Daarin zijn de verschillende boerensectoren, vakbonden en boerenprotestgroepen vertegenwoordigd. "Wij vinden dat het Landbouw Collectief de gesprekspartner voor de regering moet zijn, omdat daarin alle sectoren zijn vertegenwoordigd."Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden