'Premie lager, zorgverzekering toch duurder'

'Premie lager, zorgverzekering toch duurder'
12-11-2019 11:19 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Hoewel de meeste zorgpremies volgend jaar nauwelijks omhoog gaan of zelfs dalen, zijn veel mensen waarschijnlijk toch duurder uit met hun zorgverzekering. Dat komt doordat de collectiviteitskorting die zorgverzekeraars bieden omlaag gaat van maximaal 10 procent tot 5 procent, zegt Peter Ruys van vergelijkingssite Zorgkiezer.

Vooral mensen die zo'n verzekering hebben bij werkgevers die nu nog deze maximale korting krijgen gaan dit merken. "Voor hen wordt een collectieve verzekering een stuk minder interessant", aldus Ruys.

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) besloot vorig jaar om vanaf 2020 de maximale collectiviteitskorting die verzekeraars mogen geven te halveren van 10 naar 5 procent. Twee derde van Nederland is collectief verzekerd voor zijn zorgverzekering via de werkgever, sportclub of gemeente.

Zorgverzekeraar CZ maakte dinsdag bekend dat de premie van de basisverzekering volgend jaar daalt met 3,85 euro tot 120,95 euro per maand. Dat komt volgens het concern onder meer doordat de zorgkosten naar verwachting wat minder hard zullen stijgen. "De verlaging van de korting betekent voor sommige collectief verzekerden een verhoging van de nettopremie", voegt de verzekeraar er aan toe.

Ook VGZ verlaagt zijn zorgpremie, met 1 euro tot 119,95 euro per maand. Concurrent Menzis maakte daarvoor een verhoging van de premie bekend, met 1 euro tot 123 euro per maand.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden