Clicky


 


Meisje (10) zwanger na verkrachting door broer

Meisje (10) zwanger na verkrachting door broer
12-11-2019 11:16 | Buitenland | auteur ANP

POSADAS - Een 10-jarig meisje is in Argentinië zwanger geraakt nadat ze door haar 15-jarige broer was verkracht, meldden lokale media. Dat gebeurde in de noordelijke plaats Posadas. Het slachtoffer bleek acht maanden in verwachting te zijn toen ze naar het ziekenhuis ging vanwege buik- en rugklachten.

In het ziekenhuis verklaarde het meisje dat haar eigen broer haar een keer verkrachtte en dat ze niet wist wat haar op dat moment overkwam. Inmiddels is bekend dat de oma van het slachtoffer na de bevalling de zorg van de baby op zich zal nemen. De 15-jarige broer zou inmiddels door de familie zijn verstoten.

Het 10-jarige meisje wordt niet de jongste moeder ooit. Die komt uit Peru. Daar kreeg een 5-jarig kind met een afwijkend hormoonsysteem in 1939 een baby. Nooit is duidelijk geworden wie de vader was.

Ook in Nederland komt het soms voor dat een jong meisje bevalt van een kind. In 2011 beviel een 12-jarig meisje van een baby tijdens een schoolreisje van groep 8 van de basisschool. Het meisje bleek misbruikt te zijn door haar vader. De 52-jarige man uit Groningen werd later door de rechter uit het ouderlijk gezag ontzet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats