Kabinet blijft zwijgzaam over stikstofcrisis

Kabinet blijft zwijgzaam over stikstofcrisis
12-11-2019 11:09 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Leden van het kabinet houden nog de kaken op elkaar over de aanpak van de stikstofcrisis. Ministers Carola Schouten (Landbouw) en Stientje van Veldhoven (Wonen) wilden allebei dinsdag nog niet zeggen of er dinsdag een pakket met maatregelen komt.

"We zijn heel druk, en hopen er elke dag uit te komen", aldus Van Veldhoven. "Maar soms zijn er weer nieuwe vragen. Momenteel is alles nog in beweging."

Schouten zei dat het kabinet "een heel eind is", maar zei ook "dat er geen deal is tot er een deal is. Naar alle onderwerpen moet goed worden gekeken".

Bij het extra overleg schoven ook de fractievoorzitters van de coalitiepartijen weer aan. "Het is ongebruikelijk dat we op dinsdagochtend overleggen met de coalitie", erkende D66-voorman Rob Jetten. "Maar we waren gisteren nog niet helemaal klaar, dus nu verder."

Hoe lang de gesprekken nog gaan duren, daar wilde Jetten geen voorspelling over doen. Dat gold ook voor zijn collega's Pieter Heerma (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie), hoewel die laatste wel "hoopt" er uiterlijk donderdag uit te zijn. Dan staat er een debat gepland over de stikstofcrisis.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden