Transport Online - Twintig nieuwe mirror-cam Mercedes Gigaspacers voor Boekestijn Transport

Twintig nieuwe mirror-cam Mercedes Gigaspacers voor Boekestijn Transport

Twintig nieuwe mirror-cam Mercedes Gigaspacers voor Boekestijn Transport
12-11-2019 10:17 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MILL - Sinds Boekestijn Transport service in 1994 het wagenpark als een van de eerste van boordcomputers hadden voorzien, in 2012 met elektronische sloten op de trailers reden en als eerste in Nederland TSR-1 gecertificeerd waren, staan ze altijd vooraan als het gaat om innovatie van veiligheid en techniek. Om dit voort te zetten heeft Boekestijn Transport nu ook als een van de eersten het wagenpark uitgebreid met twintig nieuwe Mercedes-benz Giga space trucks zonder spiegels.

"Eén van de vele voorbeelden dat we onze CO2 productie blijven reduceren is dat we vorig jaar meer dan 500 eco driving trainingen hebben verzorgd. Deze Actros is een mooie toevoeging aan onze zoektocht naar CO2 reductie. De aerodynamica van de Actros is verder verbeterd om de luchtweerstand en daarmee het brandstofverbruik te verlagen. De nieuwe Mirror-Cam zorgt voor ongeveer 1,5 procent brandstofbesparing in vergelijking met normale spiegels", aldus Jan Boekestijn.

De nieuwe trucks hebben geen buitenspiegels, maar zijn uitgerust met camera’s. In plaats van de spiegels zijn er in de cabine beeldschermen geplaats die de spiegels vervangen. Door het meedraaien van de camera’s in de bochten is de dodehoek achter de spiegels verdwenen. Zo heeft de chauffeur altijd zicht op wat er rondom zijn truck en trailer gebeurt, wat weer zorgt voor een veiligere omgeving.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions