Bagagemedewerker cel in om verwisselen labels

Bagagemedewerker cel in om verwisselen labels
12-11-2019 09:36 | Buitenland | auteur ANP/AFP

SINGAPORE - In Singapore is een 66-jarige man veroordeeld tot twintig dagen cel omdat hij op het vliegveld van de stadstaat bewust 286 bagagelabels verwisselde. De koffers kwamen zo overal ter wereld op de verkeerde bestemmingen terecht. De dader werkte op de Changi-luchthaven bij de bagage-afhandeling.

De man verwisselde de labels tussen november 2016 en februari 2017. Hij was boos omdat hij herhaaldelijk om meer personeel had gevraagd bij de bagagebanden. Toen er geen verhoor werd gegeven aan zijn verzoek, besloot hij de koffers en tassen te saboteren.

De bagagemedewerker had last van ernstige depressies toen hij de vergrijpen pleegde. De rechtbank neemt het hem onder andere kwalijk dat hij geen rekening hield met de mensen die door zijn acties niet over hun medicijnen konden beschikken.

Jaarlijks vliegen zo'n zeventig miljoen reizigers van en naar de internationale vluchthaven van Singapore.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden