Meer passagiers maar beduidend minder vracht voor KLM

Meer passagiers maar beduidend minder vracht voor KLM
12-11-2019 08:53 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Luchtvaartonderneming KLM heeft de maand oktober meer passagiers aan boord van haar vliegtuigen verwelkomd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Al met al groeide de passagiersstroom met 3,6 procent tot ruim 3,1 miljoen reizigers. KLM-baas Pieter Elbers sprak van een "mooie toename in klanten" bij zowel KLM als prijsvechter Transavia.

Door de groei van de capaciteit met 2,4 procent zaten vliegtuigen doorgaans iets voller dan een jaar eerder. De passagiersgroei was met name te zien op bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika.

Elbers benadrukte dat de vrachtdivisie het moeilijk heeft. Daar was sprake van een aanzienlijke daling van volumes. Doordat de kosten oplopen en opbrengsten onder druk blijven staan, zet KLM vooral in op kostenbesparingen.

Cijfers Air France

Bij zusterbedrijf Air France was sprake van een daling van het aantal passagiers. Bij de Franse maatschappij stapten in oktober bijna 4,5 miljoen passagiers aan boord, 1,5 procent minder dan een jaar eerder. Ook de Franse tak van Transavia deed het minder. De totale passagiersstroom van de prijsvechter kwam uit op ruim 1,5 miljoen, wat een daling van 3,4 procent op jaarbasis was.

Alles bij elkaar vervoerde Air France-KLM bijna 9,2 miljoen passagiers in oktober, ietsje minder dan een jaar eerder. De vrachtdivisie van Air France-KLM zag de volumes met 5,7 procent dalen, waarbij de capaciteit steeg.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden