Werkgevers eisen opening Spaans-Franse grens

Werkgevers eisen opening Spaans-Franse grens
11-11-2019 20:11 | Weer en Verkeer | auteur ANP

BARCELONA/PARIJS - De Franse regering en de vereniging van Spaanse werkgevers hebben er bij de Spaanse en Catalaanse autoriteiten op aangedrongen snel een eind te maken aan de blokkade van de autosnelweg die van Barcelona naar Frankrijk loopt. Een groep separatisten blokkeert er opnieuw de grensovergang bij La Jonquera. De Franse oproerpolitie is er aanwezig en eist dat de weg vrij wordt gemaakt.

De voorzitter van de Catalaanse werkgeversvereniging Foment, Josep Sánchez Llibre, vindt dat de regering laks optreedt en dat de protesten van radicale separatisten met hun blokkades "het voortbestaan van economische activiteiten bedreigt". Catalonië lijkt het slachtoffer te worden van een economische blokkade, aldus Sánchez Llibre.

Vorige maand werd de autosnelweg ook al geblokkeerd door de actiegroep Tsunami Democrático (Democratische Tsunami). Toen werden er ook spijkers op het wegdek gegooid. Separatistische actievoerders willen Catalonië afscheiden van Spanje en zo feitelijk ook uit de EU manoeuvreren. Een aantal voormannen van de vorige separatistische Catalaanse regering is vorige maand tot lange celstraffen veroordeeld wegens hun rol bij het onwettige onafhankelijkheidsreferendum in 2017. Hun veroordeling leidde tot rellen en blokkades in verscheidene plaatsen in Catalonië.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden