Clicky

 
Transport Online - Personeel De Groot Fresh Group doodsbang na blunder justitie

Personeel De Groot Fresh Group doodsbang na blunder justitie

Personeel De Groot Fresh Group doodsbang na blunder justitie
11-11-2019 17:26 | Criminaliteit | auteur ANP | Mediawatch

HEDEL - Politie en justitie hebben een lijst met personeelsgegevens van De Groot Fresh Group dat werd bedreigd en afgeperst, in het strafdossier laten zitten. Hierdoor hebben de drie verdachten in deze zaak de lijst met gegevens in handen gekregen. "We betreuren dat dit gebeurd is", meldt het OM over de blunder.

Volgens De Telegraaf zijn gegevens van vele tientallen werknemers van het fruitbedrijf waar coke werd ontdekt, in een strafdossier terechtgekomen. De eigenaren zijn bedreigd en worden zwaar beveiligd, meldt de krant.

Het bedrijf en de medewerkers zijn geïnformeerd over de fout. Volgens het OM zijn er nooit aanwijzingen geweest dat mensen direct gevaar liepen en ook nu is dat volgens justitie niet het geval.

Justitie begon in mei met onderzoek naar de bedreigingen en afpersingen van het bedrijf. Drie verdachten werden kort daarna aangehouden. Twee van hen zitten nog vast.

Toen het bedrijf aangifte deed overhandigde Fresh Group in vertrouwen personeelslijsten aan politie en OM omwille van het onderzoek. Maar toen is een ernstige fout begaan. De lijsten met namen van personeelsleden werden per ongeluk toegevoegd aan het strafdossier. Personeelsleden zijn doodsbang geworden en willen beveiliging.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden