Transport Online - Agenten schieten demonstrant neer in Hongkong

Agenten schieten demonstrant neer in Hongkong

Agenten schieten demonstrant neer in Hongkong
11-11-2019 11:53 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

HONGKONG - In Hongkong zijn maandag tijdens rellen twee mensen zwaargewond geraakt. Ze liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een van hen werd door een politieman van dichtbij neergeschoten. Een andere man werd in brand gestoken door anti-regeringsdemonstranten. Beelden van beide incidenten werden door veel media getoond

De politie bevestigde dat een demonstrant is neergeschoten en daarbij zwaargewond is geraakt. Het zou gaan om een 21-jarige man. Een andere demonstrant werd ook geraakt door kogels, maar deze raakte minder ernstig gewond.

De man die in brand werd gestoken zou zich volgens de Chinese staatskrant Global Times tegen demonstranten hebben gekeerd. Op een video is te zien hoe hij met benzine wordt overgoten en vervolgens in brand wordt gezet. Ook hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Door de protesten lag een deel van het openbaar vervoer stil en bleef ook een aantal scholen gesloten. De politie gebruikte op sommige plaatsen traangas tegen de demonstranten. De regering van Hongkong roept in een statement op "kalm en rationeel" te blijven.

Hongkong is al maandenlang het toneel van grootschalige protesten tegen de toenemende invloed van China.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen