Transport Online - Simon Loos zet 52 bakwagenopbouwen in voor Sligro en Heineken

Simon Loos zet 52 bakwagenopbouwen in voor Sligro en Heineken

Simon Loos zet 52 bakwagenopbouwen in voor Sligro en Heineken
11-11-2019 11:18 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BERKEL EN RODENRIJS - Logistiek dienstverlener Simon Loos heeft bij Schmitz Cargobull 52 bakopbouwen besteld voor trucks die ingezet gaan worden vanuit het vernieuwde distributiecentrum van Sligro in Berkel en Rodenrijs. Behalve lading van Sligro, neemt Simon Loos ook lading mee van Heineken. Daarmee worden vele transporten uitgespaard. Dit vereiste aanpassingen aan de opbouw die Schmitz Cargobull levert.

“We hebben gekozen voor een chassis van Mercedes-Benz en voor bakopbouwen van Schmitz-Cargobull”, start fleetmanager Wim Roks van Simon Loos zijn uitleg. Redenen om voor Schmitz Cargobull te kiezen zijn de snelle levertijd en de bewezen kwaliteit van de koeltrailers van Schmitz in de vloot van Simon Loos. Al snel bleek dat ze graag offerte voor deze bakopbouwen wilden uitbrengen”, zegt Roks. “We waren onder de indruk van hun aanbod. Vervolgens zijn we met onze chauffeurs en planners gaan bekijken aan welke eisen de bakopbouwen verder moeten voldoen. Daar kwamen tal van wensen uit, die door Schmitz Cargobull stuk voor stuk en binnen de gewenste tijd konden worden ingewilligd”, aldus Roks. “Zoveel maatwerk hadden we eerlijk gezegd niet verwacht van zo’n grote speler.”

Compartimenten

Om de lading te kunnen combineren, is in de laadruimte een lengteschot aangebracht. Met een drietal gordijn-achtige schuifschotten kan de chauffeur de gekoelde laadruimte perfect naar behoren indelen, en altijd zo klein mogelijk houden. Het vriesgedeelte van de opbouw heeft een speciaal diepvriesschot met hetzelfde doel. De koeling wordt verzorgd door een multitemp installatie op het kopschot, wat dus weer laadruimte scheelt omdat er geen verdampers in de bak hangen. Deze machine betrekt zijn energie van de voertuigmotor. Het Mercedes-chassis is hier volgens Roks speciaal voor toegerust.

Extra’s

De opbouw is voorzien van tal van extra’s. Zo kunnen de achterdeuren niet in twee, maar in drie delen open. Erachter bevindt zich een achtersluitende laadklep. Als extra heeft die weer een sleuf om een losplaat in te leggen, om stoepranden te overwinnen met de rolcontainer. Aan de rechterkant kent de opbouw een extra zijdeur en een bijbehorend trapje, voor de keren waarbij er slechts een kleine diepvrieszending gelost moet worden. “Aan ladingzekering hebben we ook veel aandacht besteed”, gaat Roks verder. “Er zijn uitsparingen in de vloer gemaakt voor stangen, wat Heineken-chauffeurs graag willen. In de zijwanden zijn bindrails aangebracht, omdat Sligro-chauffeurs graag met sluitende dwarsbalken werken om de lading te zekeren. Het beste van twee werelden”, aldus Roks.

Vervolgorder

Volgens Wim Roks zijn vervolgorders inmiddels ingepland. “Schmitz Cargobull maakt heldere afspraken, houdt zich aan de levertijden en blijkt flexibel wanneer het gaat om aanvullende vragen en afwijkende verzoeken. Dat is precies wat we verlangen van een leverancier bij werk als dit.”

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions